PRESENTACIÓ

“Una persona usualment es converteix en allò que creu que és. Si jo segueixo dient-me a mi mateix que no puc fer alguna cosa, és possible que jo acabi sent incapaç de fer-ho. En canvi si jo tinc la creença que sí puc fer-ho, amb seguretat jo adquiriré la capacitat de realitzar-lo encara que no l’hagi tingut al principi“


Gandhi, Mahatma


Hola a tots!
Estic encantada de tenir l’oportunitat de poder comunicar-me amb vosaltres.

Penso que moltes vegades, la nostra manera de relacionar-nos pot arribar a ser bastant impersonal, ja que la majoria de les nostres interaccions les fem a través de la xarxa, així que he pensat d’escriure una carta com les d’abans per poder-vos transmetre la meva salutació.

No ens coneixem de res però sé que si em doneu l’oportunitat, i seguiu llegint fins al final, tindreu una percepció molt positiva del que pot arribar a ser una teràpia psicològica.

Crec que la majoria de nosaltres estarem d’acord que anar per primera vegada al psicòleg suposa fer un gran esforç i, que moltes vegades, l’experiència pot no resultar agradable.

L’acció d’agafar el telèfon i demanar una cita amb un terapeuta no és gens fàcil, perquè significa admetre que tenim dificultats en la nostra vida quotidiana i que necessitem ajuda. Si a aquest factor hi afegim que a més, hem de realitzar un acte de fe en haver d’explicar-li a un estrany els nostres problemes, emocions i pensaments més íntims, la sensació de vulnerabilitat que podem arribar a experimentar es pot magnificar.

Quan ens trobem malament física i emocionalment, tenim la sensació que la vida continua per als altres, però que nosaltres ens hem quedat aturats i impossibilitats per seguir el seu ritme. Ens sentim incapaços de viure i sentir, i aquests sentiments es converteixen en una mena de verí que va minant la nostra autoestima, no confiem en nosaltres i tenim la sensació que perdem el control.

Quan ens passa això, hem de ser valents i acceptar que, amb ajuda, podem sortir del forat en què ens trobem, perquè és en aquests moments, quan les persones tenim més necessitat d’establir llaços de comunicació i de suport.

És per això que en la meva consulta pretenc crear un espai íntim i privat en la qual el qüestionament i la crítica no hi existeixin, i on es creï un clima de confiança i cooperació en què sigui possible parlar sobre qualsevol tema amb la llibertat de donar curs a tot allò que no som capaços d’exterioritzar.

Si algun dia us decidiu d’anar a consulta, comprovareu que, encara que els començaments de vegades, no són gens fàcils, sempre podem superar allò que en moments difícils ens sembla impossible.

Us espero
Neus Jurado Santacruz

QUI SOM



Neus JuradoSantacruz

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Nº col·legiada: 18730

Màster en Sexologia i Teràpia de Parella Per l’Associació Espanyola de Psicologia Clínica Cognitiu-Conductual (AEPCCC)

Postgrau en Peritatge Forense i Assessorament Psicològic en Dret civil, Familiar i Laboral, per la Universitat Autònoma de Barcelona

Postgrau en Teràpia Racional Emotiva Conductual per l’Institut RET de Barcelona.

Altres cursos i seminaris realitzats:

  • “Mètodes Estadístics i Informàtics per Psicòlegs”, per la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona

  • “Biologia per Psicòlegs”, per la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona

  • “Curs d’Anàlisi de Problemes i Presa de Decisions”, per Bellaterra Consulting Junior Empresa

  • “Teràpia de Parella”, per l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella (IESP)

  • “Curs de Formació sobre persones amb disminució “, per l’Aula d’Estudis Socials (AES)

  • “Dieta i Estil de Vida Saludable”, per el Laboratori de Psicologia de l’Esport de la Universitat Autònoma de Barcelona

  • “Intervenció socioeducativa en Contextos de Diversitat” per el Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona

  • “XXV Jornada del Comportament i Medicina Conductual en la Pràctica Clínica”, per La Societat Catalana de Recerca i Teràpia del comportament (SCRTIC)

  • “Psicoterapia de los síntomas ansioso-depresivos. Un enfoque innovador” per Boletines de Psiquiatría.com. Curso online


BASE TEÒRICA




Al centre, es realitzen teràpies d’orientació cognitiu-conductual.

Aquestes teràpies estan dissenyades per ajudar el pacient que acudeix a consulta a identificar i corregir creences i actituds que són disfuncionals i que afecten la seva activitat personal, professional i social.

Des d’aquesta perspectiva, s’ajuda a la persona a reconèixer les connexions existents entre cognicions (pensaments), emocions i conducta. Quan el pacient és conscient i comprèn aquest procés, es facilita el canvi.

La relació que s’estableix en consulta és col·laborativa entre terapeuta-pacient i es promou un espai personal en el qual la persona pot desenvolupar-se i expressar-se amb total llibertat i on es crea un clima de confiança en el qual preval l’absència de prejudicis i valoracions crítiques cap al pacient.

A més, és imprescindible establir una aliança terapèutica, en què el psicòleg i el pacient, es comprometin a col·laborar durant la teràpia i, on en tot moment, es puguin establir metes i procediments que implicaran l’acceptació i el compromís entre pacient i terapeuta.